Karantén Fesztivál 0-1. Nap

Ahogy néhányan már tudjátok, kedd délutánra csak összehoztam egy pozitív PCR tesztet.
Do not panic, no worries!
Alig, szinte semmi tünetem nincs, szóval erről egyenlőre ennyit.

Ami érdekesebb: a pozitív teszteredményt olvasva 2 dolog fogalmazódott meg bennem.

  1. Nagy megkönnyebbülés. Hónapok óta izgultam számtalan tesztnél, hogy negatív legyen, ne essek ki a munkából, stb. Természetesen a legalkalmatlanabb időben “talált be”, de nincs több idegeskedés, mi lesz ha kezdetű gondolat. Itt van…Ok, csá.
  2. Úgyamúgy mi a fenét kell ilyenkor csinálni?

Az aggódásig eljutott a média és a közbeszéd, de a protokoll már nem annyira.

Család, barátok leinfózása után kezdett ez is sejleni. Ma hívtam a háziorvosom, az asszisztens kérte, hogy emailben jelezzem és hozzácsaphatom a teszteredményt, de a felhőben már biztos megvan. Hát jó, mondom nem aggódták túl a dolgot. Pedig már a szemem előtt lebegett, ahogy a fehérhacukás kommandó falazza rám a nyílászárókat. Pár sorban vázoltam a helyzetet és megnyugtató hangnemben az állapotomat is ha már úgysem kérdezték.

Hamar jött a válaszlevél, immár a dokitól. Kérdések tőmondatokban. Ezt szeretem, térjünk a lényegre. Szeretnék-e táppénzt, miért volt a teszt, stb. és karanténba tesz.

Utóbbi körül van sok félreértés, a TASZ-nak hála itt a megoldókulcs:

https://tasz.hu/koronavirus-karanten

Válaszoltam, aztán ő is, küld azért D vitamint és jelentkezzek ha változna bármi, de legkésőbb 10 nap múlva, amikor feloldhatja legkorábban a karantént.

Azoknak, akik még nem próbálták, itt jön a következő meglepetés:

https://www.eeszt.gov.hu

eRecept, leletek, miegymás megtalálható itt ügyfélkapus regisztrációval. A beállításokban adhatsz meghatalmazást időkorláttal vagy visszavonásig akinek akarsz receptkiváltásra.

Közben ajánlásra dobtam mèg egy levelet, hogy Favipiravir-ra nem lenne-e szükségem. De erre még nem válaszolt, amit elnézek, mert egy dögös milf és amúgy is lejárt a rendelési ideje.

Mára ennyit.

Vélemény, hozzászólás?