Karantén Fesztivál 4-5. Nap

FÉÉÉLIDŐŐŐ!

Hát akkor még ugyanennyi csodás nap van hátra, hurrá!

A hétvége eseménytelenül telt, leszámítva, hogy az Alfa Romeo (a hobbikocsi) első bőrülései idediffundáltak az ülésfűtés utólagos beszerelése és kis kárpitjavítás miatt. Mivel ez egy soklépéses, kínszenvedős buli, én meg egyre vagyok attól, hogy a mélybe vessem magam az erkélyről, szerencsés párosításnak ígérkezik. Motivál, hogy magasföldszinti a lakás. Innen max. kiröhögnek a mentősök és összevernek a rohamkocsiban, amiért rám kell az idejüket vesztegetniük.

Persze, elvihetném a Bara Lacihoz is, de abban nincs nagy kunszt. Akinek esetleg ismeretlenül cseng a név, ő az az autókárpitos, aki vett egy használt Porsche-t (talán Cayenne), hogy sok egyéb mellett a motorját egy Opel Combo-ba építse be.

És én nem vagyok százas, az Alfa Romeoval, napersze.

Ha már autó. Lusta voltam újabb aukcióra fotózgatni, helyette van eladó BMW nyerskulcs. Konkrétan ez:

A Wallisnak hála számomra használhatatlan. A kulcsmásoló szaki szerint 5-6 éve tartó folyamatban elegánsan (egy k..va mukk nélkül sunyiban) szoftveresen letiltják a kulcstanítás funkciót ha náluk jár az autód. Nehogymár ne az ő zsebükbe vándoroljon a pénz. Persze megkerülhető a probléma. Máris tovább erősödött a bizalmam a márkaszervízekkel.

Nem oly régóta 60 colon 4k-ban sorvasztjuk az agysejtjeinket itthon. Megdöbbentő részletességgel rajzolódik ki minden, dinamikus, intenzív. És bár ne tenné, mert engem meg a szívinfarktus kerülget. Olyan ez, mint télen csajozni: léccilécci vedd vissza a kabátot!

Apósoméktól hétvégén kaptunk Netflix hozzáférést (köszike), ami többek közt azért jó, mert a feleségemet bosszantja, hogy alig van magyar szinkron. Egy csomó energiát megspórol nekem, amit eddig erre fordítottam. Én nem tudom mikor láttam ennyi sz.rul világított, gagyi CGI-os jelenetet. Jobban mondva eddig nem tűnt fel. Az megvan, hogy Az ír-ben, a digitálisan fiatalított Robert De Niro szeme olyan kéken világít, mintha a Dűnéből csöppent volna oda? Ennél szánalmasabb már csak az operatőr átsuhanó árnyéka Keanu Reeves hátán a John Wick 3-ban.

Ettől persze még jó móka csak többet és töményebbet kell hozzá inni. Most futott be hozzám a hír, hogy talán a Hárosi hidat egy végső javításra, utoljára lezárják (részlegesen gondolom). A végső és utoljára szavaknál a röhögéstől majdnem az orromon folyt vissza a kávé.

Ennyi borzalom elég egyelőre. Ha nem válszolok, mégis az erkély mellett döntöttem.

Kellemes napot!

Vélemény, hozzászólás?