Poszt-karantén

Él egy idealizált kép az emberben a visszatérésről, mikor hosszabb időre kimarad kényszerűen vagy választottan a hétköznapi körforgásból. Hogy aztán villámgyorsan pofánvágja a valóság: itt semmi sem változott.

Azt megfogadtam, ha kiszabadulok a fogságból világgá megyek. De minimum a megyehatárt átlépem, mint Frodó és az irányába nyilvánvalóan nem csak baráti érzelmeket tápláló kis barátja. Kezdésnek elzarándokoltunk Tatabányára a turulhoz, ahol közel s távol sem volt parkolóhely a tömegtől. Nem zavart, mert bírja a lábunk és az odaúton egy szűk leggingses, kerek s..gű csajt bámultunk hátulról kárpótlásul. A szobornál megint összefutottunk vele. Megfogadtuk ha harmadszorra is az utunkba sodorja a sors, a s..gére csapunk közösen és elszaladunk. Igen, a mi házasságunkba az ilyen mókák beleférnek. Az áldozathibáztatás mellé pedig én csak odahúznék egy strigulát.

Valójában a Szelim-barlang volt a cél, a többi csak úgy jött. Ha erre jártok látogassátok meg, mert nagyobb, szebb, lenyűgözőbb, mint a képeken. A via ferrata-t most kihagytuk, de valamikor majd bepótóljuk. Elkanyarodtunk Bokodra a lebegő faluhoz is, ami a Szelim-barlang reciproka. 3 percnél nincs benne több és a helyiek is boldogabbak lennének ha végre leszállnának róluk és mindenki elhúzna oda ahová gondolod.

A karantén után 1 héttel egy vidám, női hang hívott, hogy szívesen ledöfnének AstraZeneca-val. Szerintem kis odafigyeléssel minden esemény mögött lehet találni egy érdekes történetet. Ami lehet jó vagy rossz, esetünkben bizonyító erejű. Mármint, hogy a PISA-tesztek nem hazudnak. Ha híreket nem olvas szegénykém, az magánügy. De hogy kórlapot se tud az aggasztóbb, mint azok, akik az ásványvizes palackot merőlegesen rakják a kasszaszalagra és bosszúsan terelik végig ahogy az megmozdul és gurul a cucc szerteszét a francba. Ezeknek is kimaradt az elemi fizika

A Covidon átesetteknél 3 hónap várakozási időt javasolnak legalább vakcinálás előtt (van ahol 6 hónapot).

“Szigorú gyógyszerbiztonsági szabályok alapján még nem áll rendelkezésre elegendő adat ahhoz, hogy biztosan ki lehessen jelenteni: a fertőzésen átesettek esetében az oltás beadása nem okoz nem kívánt mellékhatásokat.”

– FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet)


Magamtól se tartanám világbajnok ötletnek, túlmenően azon, ami az AstraZeneca-val zajlik épp. Mert mindenről szólnak a hírek csak egyről nem. Az pedig az üzleti érdek. A politikairól nem beszélve. Ahol komoly összegek forognak, ott a becsület hamar megkopik (ha volt egyáltalán). Eképpen én a kivárásnál maradok. Mindenki döntsön belátása szerint.

Érdekesebb momentum, hogy George is úgy akarta (néhány ösztönző b…meg után a PayPal is) ezért csak beröffentettem a közösségi gyűjtést az Alfa Romeora. Részletek és a deal itt:

https://givemychance.com/kampanyok/199LM8zR9BHignIrCzhDlgvD

Vélemény, hozzászólás?