Hétköznapok

Az előző epizód másképp alakult, mint terveztem. A későbbi érthetőség kedvéért gondoltam néhány blokkban írok a filmezésről azoknak, akiknek fogalmuk sincs erről az egészről. De bárhogy is kezdtem neki, minduntalan oda futott ki, hogy tele van a hócipőm az összes inkompetens, nagyképű hülyével, akikkel felhígult a szakma az utóbbi években. Úgyhogy amíg ezen nem küzdöm át magam, skippeljük a témát.

A napokban fejeztük be egy kis költségvetésű, magyar film forgatását. Nem a legnehezebb volt, de a karanténos kínlódás azért kevésbé volt fárasztó. Ideje picit feltöltődni. Talán erre érezhettek rá odafent, mert másodszorra is megtaláltak a vakcinával. Most éppen Sinopharmmal szeretnék duzzasztani a statisztikát megóvni az egészségem. Annyiban már fejlődtek, hogy a levél alján legalább felhívják a figyelmet: hagyd ki ha 3 hónapon belül voltál Covidos. 

Kezdem úgy érezni ha elegendő ideig kitartok és ellenállok, előbb-utóbb emelik majd a tétet és előállnak csábítóbb ajánlattal is. De komolyan, majdnem olyan a levél, mint az Ómagyar Mária-siralom. Terjedelemben és hangulatban egyaránt.

Az enyém alapból is az volt, mert mindkét cipő, amit az ecipo.hu-ról rendeltem, postafordultával ment is vissza a feladónak. Pedig nagy reményeket fűztem hozzájuk. Mivel rengeteget megyek, állok munka közben, minden pénzt megér egy kényelmes, strapabíró darab. Fukarkodással nem lehet vádolni. Glamour napos 30%-os kedvezménnyel állt meg a 2 pár 63.000 Ft környékén. 

Jóideje szinte csak az Asics tud megfelelőt produkálni. Az agyonmajmolt New Balance annyira ócska és gagyi kivitelezésű, hogy szót se érdemel. Második a Reebok, bronzérmes a Nike. Tervezem egy Hoka One kipróbálását, de még nem vitt rá a lélek, hogy 45-50 ezret adjak egy futócipőért. A Hanwag bőrbakancs volt eddig a kivétel, de az másik kávéház. Megérte az árát.

Persze az Asics-nél se minden arany, ami fénylik. Ezeket rendeltem:

Asics Dynablast 1011A819 Black/Marigold Orange 003

Asics Novablast 1011A681 Black/Marigold Orange 004

A Dynablast ennyi pénzért szerintem túl szimpla, semmilyen. Méretben stimmel, nem kényelmetlen, de az az érzésem benne, hogy “hanyattesek”. És a lábat se tartja stabilan igazán.

A Novablast izgalmasnak ígérkezett márcsak külső alapján is. A “trampolin effect” járás közben is érezhető (kicsit visszarugózik), elsőre furcsa, de megszokhatónak tűnt. Viszont normál vagy szupináló lábra való. Emiatt nekem pont annyira volt instabil, hogy ilyen összegért inkább mást keressek. De ez nem a cipő hibája. Valószínűleg megérné eldobálni pár tízezrest érte.

Mára ennyi, legközelebb végigmegyünk az ecipo.hu-s rendelésen is ha valakinek még kétsége lenne. 

Vélemény, hozzászólás?