Kitérő

Kis pihenő következik a filmszakmás rémálomból. Részben nagyobb volumen a következő etap és nem akarom elmismásolni. Másfelől nekem is baromi unalmas ám, és nem ezért csináltam a blogot.

Hétvégén beérett a cirka 1 éve tartó  ingatlanvásárlási projektünk. Nagy mázlival kvázi az ölünkbe hullott egy ház, ami szinte minden elvárásunknak eleget tesz. Nem szeretem ezt mondani, de van benne valami sorsszerű. A vevőnek irreális elvárásai voltak, tulajék a foglalójukkal együtt hajították ki őket, aztán tárcsáztak bennünket. Aki hasonló helyzetben van és árgus szemekkel lesi a piacot napi szinten, nem lepődik meg, hogy 30 millióért max putrit kapsz, amire a benzin és gyufa kombó is pazarlás. Nemhogy a felújítás. Ez pedig árban is rendben van. Lecsaptunk rá.

Evvel is lesz dolgunk, mire olyan lesz, amit szeretnénk. De a közelében sincs az érzés, hogy szívesen felrobbantanád. Nálunk központi hely a konyha. Mindketten otthonosan mozgunk benne és 1-1 pohár bor mellett pedig a hétköznapok dolgait remekül át lehet beszélni. Ami fontosabb, mint hinnéd egy párkapcsolatban.

Tavaly szeptemberben költöztünk egy villámgyorsat. Bár egyetlen porcikánk se kívánta. Az előző lakásban 5 évet húztam/húztunk le, aztán tulajdonosváltás volt. Akikkel megbeszéltük, hogy idén mindenképp veszünk valamit, bírják addig ki velünk. Az előző tulaj is evvel a feltétellel adta el, hogy maradhatunk. Korrekt és jófej volt na. Mondjuk tettem is érte, nem nyaggattam minden sz..al, megoldottam.

Szegrőlvégről még szakmabeli is volt az új tulajok férj tagja (tévés – erről majd szót ejtünk a filmes rovatban). Gondoltam értjük egymást, tudjuk milyen ez a világ és mennyire fontos a stabil háttér benne. Hát annyira voltunk összhangban, hogy 3 hónappal később közölték: eladják a frissen vásárolt kecót, mi meg mehetünk amerre akarunk ha megvan a vevő. Kösz B+! Addig pedig széles mosollyal legyünk már oly jók, hogy rendelkezésre állunk minden jöttmentnek a Covid közepén, aki szeretné megtekinteni a lakást. Korrektségből jeles. Sz..jatok sünt, lehetőleg farfekvésest. Elköltöztünk. We love Hungary.

A jelenlegi lakás konyháját nettó utáljuk testületileg, egyhangúan. Beszédes adat, hogy egy zsák szárazbeton vásárlással kezdtük a berendezését. Könnyen kimatekolható, hogy a fent említett konyhai idillt itt nélkülöznünk kell. Sokszor kellett egymást emlékeztetnünk ha összekaptunk valamin, hogy ennek ez az egyszerű oka van. Hiányzik a könnyed levezetés és az az együtt töltött idő. Hiába csak főzünk. 

Cserébe télen 3 konvektor ordított 4-5-ös fokozaton havi 35 ezerért és pulcsiban is befagyott a s..ünk míg a reggeli kávé elkészült. Szóval úgy várjuk a költözést, mint Covid ellen oltott a védettségi igazolványt. Izgalmas időszak lesz, drukkoljatok!

Vélemény, hozzászólás?