Ha túrabakancs, akkor…

Ha túrabakancs, akkor…

Biztosan ismerős az érzés, mikor tudod, hogy ezt vagy azt a dolgot meg kellene csinálnod, de egyszerűen képtelen vagy időt szakítani rá. Aztán szimplán nem jut eszedbe amikor lehetőséged lenne. Jön a fogcsikorgatós szembecsukás: ezt valahogy majdcsak kibírja. Végül a kegyelemdöfés és szempillantás alatt válsz hívővé: könyörgöm, csak ezt a napot bírd még ki, Istenbizony utána megcsinálom!

Sok ilyen pillanat van az életemben, ez a méltánytalan, hányattatott sors jutott a Hanwag bakancsomnak is. Lassan 10 éve vettem és a 65.000 Ft-os vételár fájdalmas letétele után a fentihez hasonló fogadkozás is megvolt. Miszerint úgy vigyázok majd rá, mint a szemem fényére. Annak örülök, hogy a világmindenséggel kötött deal-eket nem kéri számon senki, különben régesrég megvakultam volna.

Szóval tegnap beváltottam az ígéretet, lehámoztam róla az összes sarat és megkapta a cirka 4 éve halogatott méhviaszolást is. Mondtam, kegyetlen élete van. Lenyomta a nyarat az 50C fokos csomagtartóban, aztán a mínuszos éjszakákat is idén. Voltam benne kavicsos, sziklás terepen, sárban, havas esőben is mostanság. És itt 10+ órákról beszélünk egyhuzamban. 

Nem folytat agresszív marketinget, emiatt kevéssé ismert a név. Pedig idén ünnepli 100. évfordulóját, hogy Hans Wagner elkészítette első, méretre szabott cipőjét és ekkortájt született meg a Hanwag márka a cégalapító nevének összevonásából. Érdekesség, hogy a hasonló presztízsnek örvendő Lowa márka alapítója Hans testvére, Lorenz Wagner. A minőségen és szakértelmen túl úgy tűnik a márkanevek terén is egy rugóra járt az agyuk.

Az enyém Alta Bunion, ami az új és a saját, 10 évvel ezelőtti típust összevetve formailag nagy különbség nincs. Bevált csapaton ne változtass, megmondták már régesrég.

Tudom sokaknak a jelenlegi ára majd’ félhavi fizetés, de ha komolyan gondolod mindenképp megéri. Rengeteg szép emlékhez volt kitartó társ. A munkám változatos helyszínei mellett taposta a kilométereket Kéktúrán és ebben állva osztottam meg a feleségemmel életünk első közös túráján, hogy nem vagyok oda az sűrű erdőben kaptatásért. Fa, fa, fa, bokor, égbolt alig valami. Nekem dögunalmas. Ez volt rajtam nyáron a térdkalácsficamnál is, de az nem a márka velejárója. Köszi mindent, Boldog Születésnapot Hanwag!

Vélemény, hozzászólás?